Menu

Nieuws

Veiligheid, snelheid en eenvoud in één

Na de succesvolle lancering van Windows 8.1 is het nu Microsoft’s Internet Explorer 11 die het levenslicht ziet. Er is hard gewerkt om vooral ónder de motorkap verbeteringen en updates toe te passen in de nieuwe browser uit de Internet Explorer reeks. Waar er bij Internet Explorer 10 vooral nieuwe webtechnieken, zoals HTML5 en javascript toepassingen, werden toegevoegd, gaat het bij de nieuwe versie vooral om snelheid en veiligheid. Vooral de nieuwe versie van WebGL in de browser heeft veel invloed op het 2d en 3d weergeven van beelden en video’s. Daarnaast is de Internet Explorer 11 nóg beter geschikt voor touch apparaten zoals de Surface tablet en Windows Phone. Swipen tussen pagina’s gaat sneller dankzij slimme geheugenfuncties. Fervent gebruikers van Skype kunnen in hun handen vrijven, vanuit websites en webapps kan er namelijk direct verbinding worden gemaakt met contactpersonen uit Skype. Dit gaat via de nieuwe ‘Click To Call’ functie.

De consument gaat het meeste merken van de naadloze integratie die Internet Explorer 11 ondergaat met andere (Microsoft) apparaten. Zo worden eenvoudig instellingen, browsergeschiedenis en favorieten in de cloud opgeslagen en weergegeven op alle apparaten die een gebruiker bezit. Ook wachtwoorden die op het ene apparaat zijn ingesteld worden automatisch gesynchroniseerd met andere apparaten. Veilig en snel! Ook de populariteit van Pinterest is Microsoft niet ontgaan. Pinnen van artikelen en websites wordt steeds populairder, voor alle doelgroepen en leeftijden. Het is nu nog eenvoudiger om websites toe te voegen aan de Live Tiles van Internet Explorer 11. Een toepassing die Apple Safari en Google Chrome al een tijdje met succes gebruiken.

Bij Theiner ICT raden wij upgraden naar deze nieuwe versie van Internet Explorer sterk aan. Tenslotte is het vandaag de dag aan te raden up to date op internet te surfen. Heeft u hulp nodig bij het upgraden naar Internet Explorer 11? Neem dan contact met ons op en wij helpen u er graag verder mee.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone