Menu

Nieuws

Van Windows XP nemen we binnenkort écht afscheid

8 April om 0:00 uur stopt Windows officieel met het ondersteunen van Windows XP. Bij Theiner hebben we er al diverse malen over bericht en de laatste maanden zijn we druk bezig om diverse bedrijven en particulieren te ondersteunen met de overstap naar een nieuwe Windows omgeving.

Gebruik u thuis of bij uw werkgever nog Windows XP? Dan zijn er een aantal zaken die u moet weten.

  • Microsoft stopt 8 april met de wereldwijde ondersteuning van Windows XP.
  • Het aantal virussen voor Windows XP zal toenemen doordat Microsoft geen gaten meer dicht in het systeem.
  • Spyware zal sneller op uw Windows XP computer verschijnen waardoor uw gegevens kunnen worden gestolen met alle gevolgen van dien.
  • Nieuwe versies van software voor bijvoorbeeld uw printer of MP3 speler zullen niet meer werken.
  • Recente browsers van Microsoft, Apple en Google zullen niet meer werken. Hierdoor surft u onveilig op internet en zullen websites niet goed inladen.

U wilt beschermd blijven tegen schadelijke software en u zoekt hulp bij het overstappen op de vernieuwde Windows omgeving?
Uiteraard bent u dan bij Theiner aan het juiste adres! Om een overstap naar een vernieuwde Windows versie succesvol te kunnen afronden, is het belangrijk om vooraf een inschatting te maken van uw situatie en zo de juiste stappen te bepalen. Een ICT support medewerker van Theiner zal op lokatie of op onze technische dienst een inschatting maken van uw systeem of systemen. Vervolgens kunt u van ons een offerte verwachten van de te maken kosten. Daarnaast inventariseren wij of er wensen zijn omtrent vernieuwing van overige software en zullen we bekijken of uw hardware geschikt is om vernieuwde versies van Windows te kunnen draaien. Iedere situatie is anders, vandaar dat wij iedere klant afzonderlijk bekijken en wij een op maat gemaakt advies uitbrengen.

Het upgraden van een Windows versie was nog nooit zo belangrijk. XP wordt tenslotte wereldwijd nog gebruikt door bijna 29% van de gebruikers en is om deze reden een potentieel doelwit voor hackers en kwaadwillenden.

Ook verzekerd van een veilig systeem? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone