Menu

Nieuws

Snelheid was nog nooit zo gratis!

Eind oktober heeft Apple een belangrijke stap gezet in de toekomst van OS X: Mavericks. Hiermee wordt het succesvolle OS X Mountain Lion opgevolgd, welke sinds juli 2012 op de markt is. Apple heeft zich bij de nieuwe release wederom geconcentreerd op een aantal punten waar gebruikers erg veel behoefte aan hadden. Denk hierbij voorral aan snelheid en energiebesparing. Notebooks profiteren hier het meeste van volgens het bedrijf uit Cupertino (VS). Door een aantal slimme technieken wordt het werkgeheugen efficiënter gebruikt  en worden ongebruikte programma’s uitgeschakeld. Dit vergroot de accuduur aanzienlijk.

Naast diverse verbeteringen onder de motorkap introduceert het nieuwe besturingssysteem ook nieuwe applicaties. Apple’s nieuwe routeplanner en tegenhanger van Google Maps komt een jaar na de introductie op iOS nu ook naar de Mac. Daarnaast ziet ook iBooks het levenslicht op de Apple computers en is het nu mogelijk om eenvoudig samen te werken tussen iBooks op de iPad en de Mac. Ook Finder, de verkenner van de Macintosh, heeft een update gekregen. Het is nu nog eenvoudiger om bestanden te categoriseren middels gekleurde tags en er is de optie ingebouwd om meerdere tabbladen toe te kennen aan één Finder venster. Dit alles vergroot de werksnelheid binnen het systeem.

Het meest opmerkelijke is dat Apple de upgrade naar het nieuwe Mavericks gratis aanbiedt. Apple wilt hiermee bewerkstelligen dat meer gebruikers overstappen op de nieuwe software en dat andere bedrijven en ontwikkelaars hun software ook goedkoper of gratis aanbieden. Samen met Mavericks update Apple ook al haar andere software, zoals bv. de  pakketen van iWork en iLife. Ook deze updates zijn gratis voor Apple gebruikers.

Meer informatie over OS X Mavericks nalezen? Bekijk de officiële pagina van het besturingssysteem via deze link.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone