Menu

Nieuws

Profiteer van de omzetgroei van webshops!

De webshop, wie bestelt er niet. Of het nu gaan om een hoesje voor je telefoon, een nieuwe televisie of een spijkerbroek. Het aantal plekken waar je deze artikelen kunt kopen nemen fors toe. Enerzijds is dat natuurlijk goed voor de prijs en het biedt de klant een groter keuzeaanbod. Maar zijn het alleen voordelen of moeten we als consument ook extra alert zijn..?

Verschillen in webshops
Er zijn grofweg twee soorten webshops. Er bestaan webshops die zelf een eigen voorraad hanteren, eventueel met of zonder eigen winkel in bijvoorbeeld een winkelstraat. Daarnaast bestaan er webshops welke geen eigen voorraad hanteren en alle bestellingen direct door andere bedrijven laten versturen, zonder de producten fysiek op voorraad te hebben. Deze webshops worden ook wel eens gezien als ‘dozenschuivers’. Consumenten dienen zich niet enkel te laten leiden door de laagste prijs. Soms biedt een webshop een product aan wat wel erg aantrekkelijk is geprijsd terwijl hetzelfde product elders vele malen duurder is. Let dan op! Twijfels over de betrouwbaarheid van een webshop? Google dan eens op de naam van de shop of kijk of de webshop is aangesloten bij een van de officiĆ«le keurmerken.

Webshop starten?
Het starten van een webshop kan een aantrekkelijke bijdrage leveren aan de omzet van een bedrijf. Veel winkels gaan bijvoorbeeld hun producten ook op internet verkopen. Dan beperkt de verkoop zich niet tot de winkelstraat maar is heel Nederland of zelfs heel de wereld te bereiken. Deze trend zet zich steeds meer voort en niet zonder succes. Om een indicatie te geven: In het eerste halfjaar van 2013 zijn er ruim 46 miljoen bestellingen gedaan volgens thuiswinkelbranche www.thuiswinkel.org. Daarnaast is de omzet in hetzelfde tijdsbestek gemiddeld gestegen met 8%. Waar het in 2012 vooral kleding en elektronica betrof ziet men in 2013 een grote opmars van verkoop van speelgoed via internet.

We schrijven dit artikel op de dag na dat de Nederlandse overheid de cijfers voor het toekomstige jaar heeft gepresenteerd. De werkloosheid stijgt opnieuw met 0,5% wat betekent dat er in 2014 ruim 650.000 mensen zonder vast inkomen zitten. In onze ogen een goed moment om te starten met een eigen webshop!

Uw webshop gerealiseerd door Theiner ICT
Theiner ICT ontwikkelt professionele webshops, qua ontwerp passend bij uw bedrijf en huisstijl en qua techniek volgens de laatste standaarden. Onze webshops draaien op de moderne CMS systemen en zijn eenvoudig in gebruik voor zowel uw klant als uzelf.

Interesse in een webshop maar geen idee waar te beginnen? Neem dan eens contact op voor een vrijblijvend gesprek en vertel ons uw wensen. Aan de hand van een gedegen ‘plan van aanpak’ stippelen wij voor u de beste route uit en voorzien wij u van een professionele webshop met alle gemakken van dien.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone