Link naar Theiner ICT snel hulp

10 nov 2017 Afbeelding telefoontoestel

Bel je nog via de vaste telefoonlijn? Ofwel via ISDN? Lees dan dit: vanaf september 2019 is het niet meer mogelijk om via ISDN te bellen. De afgelopen jaren zijn steeds meer bedrijven overgestapt naar bellen via internet, ook wel bekend als VoIP (Voice over IP, cloud-telefonie of internetbellen). Het onderhoud van ISDN-netwerken is voor de beheerder KPN daarmee te duur geworden en daarom is besloten hiermee te stoppen.

Wat nu?
Heel simpel: stap over op VoIP. Het is qua geluidskwaliteit en stabiliteit inmiddels een gelijkwaardige vervanger voor ISDN. Bovendien kent VoIP nog een aantal andere voordelen:
– je belt altijd tegen het laagste tarief.
– het is mogelijk om voor een vast bedrag per gebruiker per maand onbeperkt te bellen.
– je regelt alles online: van voicemail tot belgroepen en open/gesloten tijden.
– er zijn allerlei handige koppelingen te maken met je CRM-systeem.
– een vast nummer op mobiel: je kunt ervoor kiezen om (op bepaalde momenten) je vaste telefoontjes op je mobiel te ontvangen.

Net een nieuwe ISDN-centrale?
Daar is een oplossing voor: SIP Trunk. Hiermee is het mogelijk om je ISDN-centrale geschikt te maken voor VoIP. Je blijft dan wel beperkt tot de telefoniefunctionaliteiten die je al had.

Tip: wacht niet langer
Denk niet: ‘dat komt wel een keer’. Maar onderneem meteen actie. Bel of mail ons voor meer informatie om de overstap naar VoIP te kunnen maken.