Menu

Nieuws

Microsoft stopt met gratis Office-viewers

Microsoft stopt op 28 april 2018 met de Excel- en PowerPoint-viewers en met het Office Compatibility Pack. Deze maand al stopt de ondersteuning voor de Word-viewer. Microsoft verwijst Windows 10-gebruikers onder andere door naar mobiele apps.

Vanaf april volgend jaar zijn de viewers voor Excel, PowerPoint en PowerPoint 2007 niet meer beschikbaar en ook ontvangen ze vanaf die maand geen beveiligingsupdates meer. Hetzelfde geldt voor het Office Compatibility Pack, dat gebruikers konden installeren om documenten gemaakt met nieuwere versies van Word, Excel en PowerPoint te openen. De viewers voor de Office-documenten hebben al tien jaar geen nieuwe features meer gekregen.

Microsoft wijst erop dat deze maand al de ondersteuning voor de Word-viewer stopt. Het bedrijf heeft dit vorig jaar aangekondigd. De softwaremaker raadt gebruikers zonder Office die toch de documenten willen openen een aantal alternatieven aan. Gebruikers van Windows 10-pc’s verwijst het bedrijf door naar de gratis Word Mobile, Excel Mobile en PowerPoint Mobile-apps in de Windows Store. Anders dan de naam doet vermoeden bieden die ook desktopweergave. Voor het bewerken van documenten is een Office 365-abonnement vereist.

Wie Windows 7, 8 en 8.1 gebruikt, zou bestanden in OneDrive kunnen zetten, waarna ze via Word, Excel en PowerPoint Online te bekijken zijn. Hoewel Microsoft het niet noemt, zijn er inmiddels ook talloze programma’s en diensten van derde partijen die de documenten kunnen openen, zoals Google Docs, LibreOffice en AbiWord. Daarbij kunnen wel compatibiliteitsproblemen bij de weergave optreden.

Bron: tweakers.net

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone