Menu

Nieuws

Koos op bezoek bij Toyotomi Europe Sales in Italië en Spanje

Voor Toyotomi Europe Sales B.V. (www.toyotomi.eu) is Koos in maart en april afgereisd naar Italië en Spanje. Samen met de directeur en zijn team heeft Koos op locatie de infrastructuur en datacommunicatie in zijn geheel geëvalueerd. Kortom een technische visie op wat daar al is opgezet en wat er mogelijk nog gaat komen. Dit ging in overleg met een IT-specialist uit Italië en Spanje welke deels de IT verzorgen op locatie.

Italië
Koos heeft er zorg voor gedragen dat Toyotomi Italia & TES Italy (twee bedrijven in hetzelfde kantoor) samen naar een nieuwe server gaan. Daarbij werd rekening gehouden met het belang van een degelijke back-up en mogelijk nieuwe wensen voor over enkele jaren. In Italië gaan ze binnenkort gebruik maken van een nieuwe server waarmee zij de komende jaren weer goed vooruit moeten kunnen. Vanwege de lage bandbreedte in Italië beschikbaar constateerde Koos dat er op dit moment helaas geen mogelijkheid zal zijn om te werken in de Cloud van Toyotomi. De Cloud van Toyotomi wordt wel gebruikt als opslagmiddel waar belangrijke data in geplaatst wordt die voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Spanje
Na het succesvolle bezoek van Koos in Italië is hij gevraagd om ook de IT te evalueren in Spanje. Daarbij lag de focus op de bedrijfszekerheid en de veiligheid van eventuele aanvallen (intern en/of extern door brand / diefstal / virussen). Het belangrijkste adviespunt van Koos was om de back-up volautomatisch uit te laten voeren. Dit werd nu alleen intern verzorgd en handmatig extern gelegd. Om ook ondersteuning vanuit Nederland te kunnen bieden heeft Theiner toegang gekregen tot de server. Daarnaast heeft TES Spain sinds enkele maanden glasvezel aangelegd met superhoge snelheid. Het werken op de server van Toyotomi verloopt nu soepel en na het bezoek van Koos is de IT helemaal geoptimaliseerd inclusief een degelijke back-up oplossing online.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone