Menu

Nieuws

Is uw computer ook gegijzeld? Ransomware-aanvallen stijgen!

Een bijzondere vorm van schadelijke software die helaas steeds groter wordt, ransomware-aanvallen. Afgelopen week stegen deze aanvallen naar een recordniveau.

Deze vorm van schadelijke software gijzelt eigenlijk je computer. Door alle functionaliteiten op slot te gooien maakt het je computer onbruikbaar. Als er vervolgens een bedrag wordt betaald aan de gijzelaars, wordt het slot weer van je computer gehaald, maar voor hoe lang?

De verhoging van deze aanvallen komt vooral door nieuwe varianten van CTB-locker. Deze variant is pas voor het eerst verschenen in december.

Is er dan helemaal niks aan te doen? Juist wel, het is belangrijk dat uw computer hierop voorbereid is. Zorg dat de laatste updates, degelijke spam- en virusscanners zijn geïnstalleerd en wees alert op software die je installeert en downloadt.

Mocht je toch de dupe zijn van schadelijke software op de computer en wil je graag een extra controle laten uitvoeren of wil je dat je computer er zo goed mogelijk op voorbereid wordt? Dan kun je hiervoor terecht bij Theiner. Wij helpen u graag met het opschonen, controleren en de computer zo goed mogelijk voor te bereiden tegen schadelijke software.

Interesse in onze hulp? Neem dan vooral contact met ons op!

Meer informatie over de stijging van ransomware? Lees dan het artikel op nu.nl.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone