Menu

Nieuws

ICT-onkunde werknemer kost bedrijf veel geld

Bedrijven doen er te weinig aan om personeel betere digitale vaardigheden aan te leren. Werkgevers zijn zich er vaak niet van bewust dat het gebrek aan ICT-kennis onder werknemers onnodig veel tijd en geld kost. Dat zijn de conclusies die onderzoekers van de Universiteit Twente in een rapport naar buiten hebben gebracht.

Steeds meer bedrijven en organisaties stappen over op maatwerk software om processen en voorraad beter te beheren en zo kosten te besparen. Helaas kosten ICT-onkunde werknemers aan de andere kant veel geld en zijn zij in sommige situaties wel tot 10% van hun werktijd bezig met het stoeien met software en hierdoor improductief.

Naast de conclusies die de Universiteit van Twente geeft, draagt zij ook een advies over in het onderzoek: (Bij)scholing is een essentieel onderdeel van goede prestaties van een werknemer en veel bedrijven trekken hier te weinig budget voor uit. Daarnaast is een goede monitoring vanuit de werkgever belangrijk om tijdig in te grijpen en zo onnodige kosten en verloren tijd te reduceren. Bedrijven en organisaties dienen ook bij de sollicitatieprocedure te kijken naar digitale vaardigheden van kandidaten. Tevens is dat een tip aan mensen die op zoek zijn naar een nieuwe werkgever: Profileer en school waar nodig ook je digitale talenten en vaardigheden bij.

Wij merken bij Theiner dat onze klanten ook de behoefte hebben aan scholing en training. Onze medewerkers van de ICT-afdeling trainen maandelijks diverse klanten en helpen ze op weg zodat er snel en efficiënt kan worden omgegaan met alle denkbare hard- en software. Herkent u zichzelf in het bovenstaande en heeft u ook behoefte aan uitleg over uw hard- en software? Neem dan contact met ons op en maak een afspraak!

Geïnteresseerd in het onderzoek van Universiteit Twente? Bekijk het onderzoek uit 2012 en de recente aanvulling uit 2013 via Tubantia.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone