Menu

Geen Wi-Fi? Geen vakantie!

Corendon – een van de grootste reisorganisaties van de wereld – heeft in december een onderzoek gehouden onder 1050 respondenten in Nederland en daarbij een aantal leuke conclusies getrokken. Zo zijn wij Nederlanders relatief zuinig op vakantie en zijn het voornamelijk de vrouwen die de portemonnee in de gaten houden. Daarnaast laat het onderzoek zien dat nog niet iedereen veilig op vakantie gaat. Verzekeringen ontbreken of mensen houden zich niet aan negatieve reisadviezen. Wij bij Theiner zijn natuurlijk nieuwsgierig hoe de Nederlander bereikbaar blijft op vakantie en welke apparatuur daarvoor wordt gebruikt. Gelukkig besteedt het onderzoek hier veel aandacht aan en zijn de antwoorden van de vakantiegangers dan ook een bevestiging op hetgeen dat wij al dachten: Geen Wi-Fi, geen vakantie!

Nederlanders zeggen wel op vakantie te kunnen zonder internet, maar dat niet te willen. Voor ruim de helft van de bevolking is de aanwezigheid van Wi-Fi op de vakantiebestemming belangrijk bij het bepalen van de vakantie; voor 1 op de 5 Nederlanders is het zelfs van cruciaal belang.  Hoewel 70% van de Nederlanders zegt twee weken zonder internet op vakantie te kunnen, zegt bijna de helft (47%) dat niet te willen. De aanwezigheid van Wi-Fi is voor 52% belangrijk bij het bepalen van de vakantiebestemming; voor 19% zelfs zeer belangrijk. Opvallend is dat er geen verschil in belang zit tussen de leeftijdsgroepen. Zo vinden personen boven de 60 jaar Wi-Fi bijna even belangrijk (18,3% zeer belangrijk) als personen onder de 30 (18,8%)“.

Dat mensen tegenwoordig overal en het liefst ook gratis Wi-Fi ter beschikking willen hebben is een trend die we bij Theiner al langer merken. We leggen steeds meer grote Wi-Fi netwerken aan bij onze klanten en creëren zo een extra service die zij zelf ook weer kunnen bieden aan hún klanten. Aangezien we voor ieder budget een netwerk kunnen aanleggen, zijn het niet alleen grote maar ook steeds meer kleine bedrijven die kiezen voor een gastennetwerk voor bezoekers. Daarnaast neemt de populariteit van social media toe en bijvoorbeeld festivals spelen hier handig op in. Wanneer bezoekers van festivals gratis Wi-Fi kunnen gebruiken, zullen ze meer Liken, Tweeten en foto’s delen op Instagram. Gratis publiciteit voor het festival en leuk voor bezoekers!

Ook geïnteresseerd in een gastennetwerk voor bezoekers  van uw pand of event? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden!

Lees hier het volledige onderzoek terug: Vakantieonderzoek 2013

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone