Menu

Servers

VAN CLOUD SERVERS T/M INTERNE DATASERVERS

Geen één serveromgeving is hetzelfde. Afhankelijk van de wensen van de klant ontwikkelt, installeert en beheert Theiner ICT Veghel de diverse servers. Vaak worden verschillende servertypen gecombineerd tot een geschikte omgeving voor de klant. Denk aan servertypen als bestandsservers, applicatieservers, webservers, mailservers, databaseservers, printerservers, enz. Wat deze servers voor u als klant kunnen betekenen:

  • Centraliseren van data
  • Zowel thuis als op het werk alle beschikbare informatie toegankelijk
  • Autorisatieniveaus zodat de juiste personen bij de juiste bestanden kunnen, zowel intern als extern
  • Synchronisatie tussen alle apparaten; van laptop tot smartphone, van tablet tot computer

Om servers zo efficiënt mogelijk te laten functioneren is er bepaalde hardware vereist, bij u op locatie of in het datacentrum. Elk project is anders en aan de hand van de doelstellingen wordt de benodigde hardware gekozen. De aanschaf en het onderhoud van deze hardware neemt Theiner ICT Veghel ook onder haar hoede. U als klant heeft daardoor een centraal aanspreekpunt voor vragen, ontwikkelingen, onderhoud en storingen.

Bestandsserver / File server

Wat is een bestandsserver? Wanneer u een bestandsserver laat inrichten voor uw bedrijf door Theiner ICT Veghel, kunt u binnen uw netwerk op een centrale locatie bestanden opslaan en delen met andere gebruikers binnen uw netwerk. Wanneer u of andere  gebruikers een belangrijk bestand nodig hebben, zoals bijvoorbeeld een offerte of projectplan, kunnen zij het bestand vanaf de server openen en bewerken. Hierdoor hoeft het bestand dus niet naar elkaar gemaild te worden.

[blokquote: Maar hoe zit het dan met bestanden waarvan niet zomaar iedereen binnen het netwerk het mag openen? ]

Een veel voorkomende zorg bij onze klanten is veiligheid. Dit is echter helemaal niet nodig. Theiner ICT Veghel richt de server voor u in. Dus u kunt er op vertrouwen dat uw gevoelige data niet zomaar openbaar is. Bekijk ook wat wij kunnen doen voor de beveiliging van uw netwerk

Wilt u een bestandsserver laten inrichten? Neem contact met ons op om te informeren over de kosten!

Ik wil een bestandsserver laten inrichten

Webservers

Wat is een webserver? En waarvoor gebruikt u een webserver? U kunt een webserver zien als een computer zoals u er ook thuis een hebt staan. Een webserver heeft echter geen scherm, geen printer, geen geluidsboxen, geen kaartlezer, geen DVD-lezer, geen toetsenbord, geen muis en nog zoveel minder nodig. Een webserver is geoptimaliseerd om data weer te geven op het internet. Heeft u een website? Dan draait deze op een webserver.

Ik wil een webserver laten inrichten

Applicatieserver

Een applicatieserver is een ondersteunende faciliteit van een platform; de verzameling van technologieën wordt als het ware gedirigeerd. Het beheer van gebruikers, distributie van verwerking en monitoring zijn de verantwoordelijkheid van de applicatieserver.

De applicatieserver werkt als een secretaresse voor het platform; alle ‘communicatie’ van-en-naar technologie wordt op deze manier gereguleerd, zodat de juiste technologie wordt aangesproken wanneer daar vraag naar is. Daarnaast is deze flexibele ‘werker’ ook verantwoordelijk voor het gebruik van ‘systeembronnen’; technologie heeft geheugen nodig wanneer het gegevens moet verwerken. De applicatieserver wijst daarom een hoeveelheid geheugen toe aan de technologie, houdt dit proces in de gaten en wanneer het proces voltooid is, geeft ze het weer vrij. De verwerkingssnelheid is dus het gevolg van de efficiëntie die de applicatieserver aankan.

Het inrichten van een applicatieserver en de hoeveelheid tijd die het kost is heel specifiek aan de werkwijze en de applicaties die uw bedrijf gebruikt. Theiner ICT Veghel kijkt samen met u óf een applicatieserver de beste oplossing voor uw bedrijf is. Of dat bijvoorbeeld het plaatsen van een NAS (Network-attached storage) voldoende is.

Ik wil een Applicatieserver laten inrichten

Mailservers

Een mailserver is een server die zorgt voor e-mailverwerking. Een mailserver wordt ook wel eens Mail Transfer Agent (MTA) genoemd.

Taken van een mailserver

Over het algemeen heeft een mailserver de taak om e-mails uit te wisselen met e-mailprogramma’s en andere mailservers. Voor inkomende en uitgaande mails worden verschillende protocollen gebruikt. Voor inkomende mails zijn dat bijvoorbeeld POP3 en IMAP en voor uitgaande mails SMTP. Het uitwisselen van e-mail met een e-mailprogramma wordt gedaan door een Mail Submission Agent (MSA) en een Mail Delivery Agent (MDA). De meeste mailservers vervullen beide rollen. Over het algemeen heeft een gebruiker die e-mails verstuurt of ontvangt geen directe interactie met een mailserver. Hiervoor gebruikt hij of zij dan een Mail User Agent (MUA). Dit noemen we ook wel een e-mailprogramma, denk hierbij bijvoorbeeld aan Microsoft Outlook.

Mailen met Theiner ICT Veghel

De mailservers van Theiner ICT Veghel  beschikken standaard allemaal over IMAP, POP3, SMTP, SMTP alternatieve poort, antivirus en –spam en een fallback mailserver.

Ik wil een mailserver laten inrichten