Menu

Nieuws

Clouddiensten, geen wolkje aan de lucht?

We leven in een digitaal tijdperk, en dit heeft op iedereen betrekking! Het aantal persoonlijke bestanden is in de loop der tijd enorm toegenomen. Denk hierbij aan foto’s, video’s en documenten. We willen al onze bestanden 24 uur per dag, overal en altijd kunnen beheren. Thuis op onze computer, onderweg op onze smartphone en op vakantie via de tablet. Mede hiervoor zijn de zogenaamde cloud-diensten de laatste jaren als paddestoelen uit de grond geschoten. Dropbox is één van de bekendste cloud-diensten. Op dit moment heeft Dropbox ongeveer 175 miljoen geregistreerde gebruikers. Hiervan gebruikt 70% van de mensen de gratis variant.

Gratis, maar ook veilig?
Er bestaat een grote kans dat ook u Dropbox gebruikt! Zo niet dan is de naam vast wel bij u bekend. Net zoals bij andere clound-diensten dient u bij Dropbox akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Bij het akkoord geven op deze voorwaarden zet u voor Dropbox de deur open om uw bestanden te laten analyseren op inhoud. Vooral Word documenten zijn interessant voor Dropbox en worden automatisch gescand. Daarnaast worden online (gratis) cloud-diensten regelmatig aangevallen door hackers en zijn er diverse inlichtingendiensten geïnteresseerd in de content die mensen uploaden. Mede dankzij klokkenluider Edward Snowden weten we dat de Amerikaanse overheid wereldwijd communicatie via internet scherp in de gaten houdt. Middels de NSA en haar programma PRISM wordt het internet afgestruind, met name bij de grote gratis diensten als GMail en Dropbox.

Theiner ICT biedt u hét alternatief!
Voor onze klanten beheren wij de online backup van bestanden, zowel zakelijk als particulier. Wij bieden het alternatief voor Dropbox. Uw bestanden worden op eigen beveiligde servers opgeslagen. Alleen u heeft toegang tot de bestanden en niemand anders. Bestanden kunnen eenvoudig worden beheert op al uw apparaten. Dit alles is voor u op maat te realiseren. Op deze manier zijn én blijven de bestanden van u en kunt u het veilig en snel beheren.

Interesse in een van de backup of opslagdiensten van Theiner ICT? Neem gerust contact op en wij voorzien u graag van informatie.

Bron: Webwereld & Dropbox

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone