Menu

Nieuws

Bedreigde neushoorns veiliger door een minicomputer die Theiner ICT ook gebruikt!

In Kenia worden door middel van de Raspberry Pi minicomputer bedreigde neushoorns in de gaten gehouden om zo de veiligheid te versterken. Deze stappen worden ondernomen door het Kenyan Wildlife Service in samenwerking met Zoological Society of London.

De minicomputer wordt voorzien van een camera, infraroodflitser, bewegingssensor, camouflageprint en een satellietcommunicatie. Al deze acties worden toegepast om het de stropers zo moeilijk mogelijk te maken.

Ook Theiner ICT is bezig om een service te ontwikkelen die gebruikmaakt van de Raspberry Pi. Dit project wordt ontwikkeld om een betere service te verlenen aan onze klanten. Net als bij het nieuwsbericht over de neushoorns houdt Theiner ICT via de Raspberry Pi gebeurtenissen aan uw server of netwerk nauwkeurig in de gaten. In dit geval plaatsen wij geen camera’s,  infraroodflitsers, bewegingssensoren en satellietcommunicatie om te spioneren, maar zorgen we voor een monitoring tool zodat de ICT gerelateerde diensten bij klanten in de gaten worden gehouden. Op die manier kunnen we sneller handelen op het moment dat problemen zich voordoen middels het ontvangen van een SMS, e-mail of melding op onze monitor. Naar verwachting kunnen we deze dienst al over 2 maanden gaan toepassen.

Voor het volledige artikel over Minicomputer Raspberry Pi houdt bedreigde neushoorns veilig:

http://www.nu.nl/gadgets/3570893/minicomputer-raspberry-pi-houdt-bedreigde-neushoorns-veilig.html

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone